JELOVNIK

PREDJELA

  • Hladno dimljeni biftek 1.875,00

    tanko sečeni dimljeni biftek u Elizondo maslinovom ulju sa matovilac salatom, narom, bademom i aćeto kavijarom

  • ZAPEČENA MEDITERANSKA FETA 1.110,00

    zapečena grčka feta u San Marcano pelatu obogaćena svežim bosiljkom i tađaska maslinama i siciljanskim kaparom

  • TUNA TARTAR 1.610,00

    tatar od tune začinjen citrusnim ponzu dresingom, puterom od začinskog bilja i belim lukom

  • ZAPEČENI KOZJI SIR „BUCHE DE CHEVRE“ 1.350,00

    zapečeni kozji sir iz Savoie na brioš tostu sa miksom salata i čeri paradajzom, sa starenim aćetom i kavijarom od maline

  • HRSKAVI GAMBORI 1.955,00

    gambori sa 10 godina starenim aćetom

  • CARPACCIO & TARTARE 2.140,00

    karpaćo od bifteka sa pekorino sirom, serviran sa tradicionalnim tatar biftekom

  • BURATA PESTO 2.140,00

    infuzirana pestom na kremi od grčkog jogurta i limete sa confit čerijem i prokeljom

NAŠ PREDLOG IZ VITRINE SERVIRAN NA DASCI

  • ITALIJA 2.115,00

    Parma pršuta, San Daniele, Spianata, Manchego, Pecorino, Ubriaco bianco

  • SRBIJA 2.060,00

    kulen, pršut od mangulice, kobasica od mangulice, duvan čvarci, Belgrader, sjenički sir, kozji sir

  • ŠPANIJA VS FRANCUSKA 2.515,00

    Serano, Iberico lomo, Iberico prosciutto, Fuetec salami, Brie, Comte, Gruyere, Ementaler

SUPE / ČORBE

  • VELUTE ČORBA SA DIMLJENIM BIFTEKOM I BISKVITOM 635,00
  • PARADAJZ ČORBA SA GAMBORIMA 585,00
  • POTAŽ BROKOLI 585,00

    kremasti potaž na bazi brokolija sa kremom od kozjeg sira i oraha

Salate

CHEESE SELECTION

50g

  • PECORINO 490,00

    tvrdi italijanski sir od ovčijeg mleka

  • PARMIGIANO REGGIANO 24M 440,00

    tvrdi, suvi sir napravljen od obranog ili delimično obranog kravljeg mleka star 24 meseci

  • PARMIGIANO REGGIANO 48M 660,00

    tvrdi, suvi sir napravljen od obranog ili delimično obranog kravljeg mleka star 48 meseci

  • BLEU D'AUVERGNE 260,00

    francuski plavi sir, napravljen od kravljeg mleka

  • KOZJI BELI SIR U MASLINOVOM ULJU 340,00

    po tradicionalnoj recepturi spoj čistog kozjeg mleka uz mešavinu začina daje izvanredan ukus

  • BRIE 250,00

    polutvrdi sir od pasterizovanog kravljeg mleka, bogate aromatične note pečuraka,mleka i badema

  • BELGRADER 315,00

    polutvrdi zreli sir proizveden od svežeg mleka

  • UBRIACO BIANCO 590,00

    takozvani “pijani sir” na bazi kravljeg mleka, natopljen u vinu sa laganim voćnim ukusom

  • COMTE 360,00

    komte je presovan sir od kuvanog kravljeg mleka. Zimi je svetliji, a u sezoni ispaše tamnožut

  • EMENTALER 300,00

    polutvrdi sir koji izvorno potiče iz doline Emmental u švajcarskom kantonu Bern.Sadrži 45% masnoće

  • SJENIČKI SIR 170,00

    autohtoni sir izrazito bele boje, pikantnog, izraženog ukusa, kao i specifične teksture

  • GORGONZOLA PICANTE 255,00

    polutvrdi, ekstramasni sir od kravljeg mleka sa plemenitim plesnima, zaštićen geografskim poreklom

  • MANCHEGO 440,00

    punomasni sir, bele unutrašnjosti, pravi se od pasterizovanog ili nepasterizovanog mleka posebne vrste ovaca

  • GRUYÈRE 395,00

    redak presovan sir impozantne veličine kontraverznog porekla, pravi se od nekuvanog kravljeg mleka

PROSCIUTTO SELECTION

50g

  • SPINATA PICANTE SALAMI 315,00

    fino začinjena salama sušena na svežem vazduhu, sastoji se od nemasne svinjetine i ljute paprike

  • MILANO SALAMI 290,00

    mešavina nemasnog svinjskog mesa i začina, savršeno se uklapa u kapar i slatkekremaste sireve

  • MORTADELA 360,00

    odabrano svinjsko meso u kombinaciji sazačinima i povrćem, posebnu aromu daje muskatni oraščić

  • PARMA PROSCIUTTO 570,00

    suhomesnati usoljen proizvod, premazan finim mastima koje daju jedinstvenu slatkoću i ukus

  • SAN DANIELE PROSCIUTTO 510,00

    delikatna struktura svinjskog buta i fina slanost morske soli, daju duboki slatki ukus mesa

  • BRESAOLA ITALIAN BEEF PROSCIUTTO 880,00

    osušena slana govedina alpskih dolina, napravljena od jednog mišića, dajearomatičan ukus

  • SREMSKI KULEN 490,00

    predstavlja pravi delikates pripremljen od čistog svinjskog mesa, jedinstven ukus kobasici daje beli luk

  • PRŠUTA OD MANGULICE 800,00

    i za dušu i za lek, autohtona rasa svinja vrlo značajna i zdrava zbog svog sastava

  • DUVAN ČVARCI 170,00

    srpski tradicionalan proizvod koji se pravi od svinjskog mesa i masti

  • KOBASICA OD MANGULICE 420,00

    nastala od autohtone svinje poreklom iz Srbije, spremljena po tradicionalnoj recepturi sa veoma niskim procentom masnoće

  • IBERICO LOMO (SPANISH HAM) 1.715,00

    najkvalitetniji deo svinjskog iberiko mesa, karakteristična aroma čini gaveoma jedinstvenim

  • FUTEK SALAMI 395,00

    tanka i tvrda na vazduhu sušena kobasica iz Katalonije sazreva u jestivom prirodnom omotaču. Pravi se od svinjskog mesa. U Nemačkoj se služi kao Fuetec

  • SERANO PROSCIUTTO 680,00

    proizvodi se od mesa svinja koje su hranjene žirom i sazreva 12 meseci

  • IBERICO PROSCIUTTO 2.120,00

    plemenita crna iberiko svinja i planinski vazduh koji miluje svaku šunku dok se magično pretvara u jednu od najizvrsnijih namirnica na svetu

PASTE I RIŽOTA

GLAVNA JELA

SVEŽA RIBA IZ JADRANA

1kg

  • SAN PJER 9.030,00
  • ROMB 9.030,00
  • ZUBATAC 9.030,00
  • ŠKARPINA 9.030,00
  • KOKOT 9.030,00
  • PAGAR 9.030,00
  • BRANCIN 9.030,00
  • ORADA 9.030,00
Način pripreme:
Dodaci / Prilog uz ribu:

RIBE

  • BRANCIN I KINOA SALATA 1.575,00

    filet brancina sa citrus dresingom, kinoom, edamamama, avokadom i maslinama

  • SMUĐ NA BUZARI 2.310,00

    filet smuđa u vinu i belom luku uz azijsku salatu

  • LOSOS BURRO BIANCO 2.385,00

    losos sa hrskavom kožicom na sosu od putera, sa povrćem

  • TUNA NA RUKOLI 2.880,00

    tuna grilovana i prelivena dresingom od starenog aćeta servirana na svežoj rukoli sa tadijaska maslinama

STEKOVI

100g

  • RIB-EYE BLACK ANGUS ARGENTINA 1.900,00
  • RIB-EYE WAGYU AUSTRALIA 3.060,00
  • STRIPLOIN JAPAN KAGOSHIMA 10.415,00
  • TENDERLOIN WAGYU AUSTRALIJA 3.210,00
uz stekove služimo:

PRILOZI

  • FONDAN KROMPIR 465,00
  • HASSELBACK KROMPIR 465,00
  • PIRE KROMPIR SA PUTEROM 345,00
  • PIRE SA TARTUFIMA 595,00
  • PIRE SA PARMEZANOM 510,00
  • ZAPEČENI KROMPIR SA PEKORINOM 555,00
  • GRILOVANA ŠPARGLA 675,00
  • GRILOVANO POVRĆE 465,00
  • PIRINAČ 465,00

SIDE SALATE

  • MIKS ZELENIH SALATA 455,00
  • KAPREZE SA AVOKADOM 720,00
  • ČERI SALATA 465,00
  • RUKOLA, ČERI PARADAJZ, PINJOLI, PARMEZAN 595,00

SOSEVI

  • PEPER SEČUAN SOS 380,00
  • SOS OD MARSALA VINA 395,00
  • SOS OD GORGONZOLE 350,00

PIZZA

NAPOLI STYLE

  • MARINARA 840,00

    San Marzano paradajz, bosiljak, beli luk

  • MARGHERITA 950,00

    San Marzano paradajz, bosiljak, mocarela Fior di latte

  • CAPRICIOSA 1.070,00

    San Marzano paradajz, bosiljak, mocarela Fior di latte, šampinjoni, artičoke i prosciutto cotto

  • AMATRICIANA 1.125,00

    San Marzano paradajz, bosiljak, čeri paradajz, luk, guancale slanina, mocarela Fior di latte

  • KALCONA 1.430,00

    San Marzano paradajz, bosiljak, rikota, mocarela Fior di latte, biber, parmezan, maslinovo ulje i prosciutto cotto

  • QUATTRO FORMAGGIO 1.430,00

    maslinovo ulje, mocarela Fior di latte, pekorino, gorgonzola, parmezan

  • QUATTRO STAGIONI 1.555,00

    San Marzano paradajz, maslinovo ulje, mocarela Fior di latte, pršuta San Daniele, rukola, čeri paradajz, parmezan, Spinatta salama, paprika, Milano salama, gorgonzola

  • ROMANA 1.135,00

    San Marzano paradajz, bosiljak, beli luk, inćuni, Tađaska masline, crveni i žuti čeri paradajz, parmezan, maslinovo ulje

  • DIAVOLO 1.385,00

    San Marzano paradajz, mocarela Fior di latte, Spinatta salama, paprika, bosiljak, parmezan i maslinovo ulje

PIZZA GURMET

NAPOLI STYLE

  • MILANO GORGONZOLA 1.310,00

    San Marzano paradajz, mocarela Fior di latte, bosiljak, Milano salama, parmezan, gorgonzola, rikota i maslinovo ulje

  • BURATA E PROSCIUTTO 2.070,00

    San Marzano paradajz, mocarela Fior di latte, pršuta San Daniele, burata, bosiljak, rukola, čeri paradajz, parmezan i maslinovo ulje

  • CAPRINO PIZZA 1.375,00

    maslinovo ulje, krema od kozjeg sira, pančeta, matovilac, parmezan, čeri paradajz i 10 godina stareni aćeto

  • PECORINO POMODORO 1.375,00

    maslinovo ulje, mocarela Fior di latte, krema od pekorina, ulje od bosiljka i mladog luka, džem od paradajza i parmezan

  • BRESAOLA PIZZA 1.745,00

    San Marzano paradajz, krema od pekorina, mocarela Fior di latte, maslinovo ulje, rukola, beli luk, džem od paradajza, bresaola i parmezan

  • MORTADELA PISTAĆ 1.360,00

    maslinovo ulje, mocarela Fior di latte, krema od pistaća, mortadela i mrvljeni pistaći

  • ŠPEK I TARTUFI 1.505,00

    maslinovo ulje, mocarela Fior di latte, alpski speck, tartufi, parmezan

  • RICOTA CHERRY 1.345,00

    maslinovo ulje, mocarela Fior di latte, rikota, crveni i žuti čeri paradajz, rukola i parmezan

  • VEGETERIANA 1.100,00

    San Marzano paradajz, taaska masline, kavijar od patlidžana, prženi kapar, žuti čeri paradajz, origano i maslinovo ulje

Pecivo

  • FOCACCIA 275,00
  • FOCACCIA CON GRANA PADANO 395,00
  • HLEB 225,00

KARTA KOLAČA

  • TRILEĆE BAKLAVA 720,00

    baklava sa pistaćima natopljena sa 3 vrste mleka uz sladoled Fior di latte

  • TROSTRUKI ČOKO MOUSSE 605,00

    brauni, 3 boje čokoladnog mousse-a: bela, mlečna sa lešnikom i crna; hrskavi sloj sa mlečnom čokoladom i lešnicima, čokoladna ganache glazura

  • PLAZMA 655,00

    biskvit od pečenih lešnika, ganache od kokosa, bavarska krema sa plazma keksom, šumske jagode, mlečna čokolada sa lešnicima

  • ROCHER 690,00

    kranč sa mlečnom čokoladom, nugatom i francuskim keksom, mousse gianduia, insert od karamelizovanog lešnika

  • BRAUNI 615,00

    brauni od crne i bele čokolade sa malinama, grčki jogurt mousse, šumsko voće, oreo mrvice

  • PITA BOROVNICA 545,00

    hrskavo testo sa puterom, sloj sa pečenim šumskim borovnicama, crumble sa listićima badema

  • PROFITEROLI 675,00

    punjene poslastičarskim kremom od vanile i pistaća u kremi od tople crne francuske čokolade

  • BAJADERA 505,00

    nugat sa pečenim lešnicima, bela čokolada sa lešnikom i bademom

  • MAK TORTA 565,00

    bezglutenska mak torta, bela čokolada, maline, sladoled od maka

  • ČOKOLADNO JAJE 1.030,00

    jaje od premium francuske čokolade punjeno mousse-om od bele čokolade. ,,Žumance” od manga i marakuje, čokoladni kolač i hrskava čokoladna zemlja

  • VANILLA MILLEFOGLIE 540,00

    listovi domaćeg lisnatog testa sa puterom, lagani vanila krem, voće